3RMMC2019.jpg

Otvorena Regionalna vojnomedicinska konferencija

18. 06. 2019

Državni sekretar mr Bojan Jocić otvorio je danas Treću regionalnu vojnomedicinsku konferenciju u Domu Garde na Topčideru i istakao da o njenom značaju najbolje govori broj učesnika, ne samo iz zemalja regiona već i gostiju iz Alžira, Turske, Grčke, Moldavije i Azerbejdžana, kao i Norveške i Sjedinjenih Američkih Država koje su pomogle organizaciju konferencije.
- Unapređenje regionalne saradnje u oblasti vojne medicine jedan je od prioriteta, jer se na taj način omogućuje najkvalitetnija pomoć svima kojima je potrebna. Bilo je prilike da se i sami uverimo koliko znači podrška prijatelja kada su vanredne situacije u pitanju - istakao je državni sekretar Jocić.
Prema rečima načelnika Uprave za vojno zdravstvo brigadnog generala dr sci med. Uglješe Jovičića za unapređenje struke i nauke neizmerno je važna razmena znanja na svim nivoima zdravstvene zaštite. Zbog toga je kontinuirana regionalna saradnja u oblasti vojnog zdravstva jedan od važnijih zadataka, kako bi se održao visok nivo stručnosti i osposobljenosti.
- U godinama iza nas imali smo priliku da sarađujemo na brojnim zajedničkim medicinskim angažovanjima, a posebno ističem međunarodne vojne vežbe poput nedavno održane „Virgorous Warrior 2019“. Upravo o definisanju daljeg unapređenja rada ove za sve nas važne multinacionalne medicinske jedinice razgovaraćemo tokom naredna dva dana – rekao je general Jovičić.
Učesnicima konferencije obratili su se i general-major Džon Gerhard Rajhelt (Norveška), pukovnik Metju Peterson (SAD) i potpukovnik dr Žarko Mićović.
Poseban gost na ovogodišnjoj konferenciji bio je specijalni izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva lord Tarik Ahmet.
U okviru konferencije, koja će trajati do 20. juna, biće održane prezentacije i panel diskusije o vojnomedicinskoj saradnji, razvoju vojne medicine i „pametnoj odbrani“ (smart defence).

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas