dezinfekcija_vma.jpg

Ruski vojni stručnjaci dezinfikovali Vojnomedicinsku akademiju

09. 04. 2020

Vojni stručnjaci ABHO jedinica Oružanih snaga Ruske Federacije izvršili su dezinfekciju u Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.
S obzirom na to da je odlučeno da VMA nije adekvatna bolnica za prijem pacijenata obolelih od koronavirusa, u tu vojnu zdravstvenu ustanovu upućivani su svi pacijenti kojima je hitna medicinska pomoć neophodna, nezavisno od vrste zdravstvenog osiguranja.
Upravo zbog toga bilo je neophodno izvršiti dezinfekciju VMA te su ruski vojni stručnjaci izvršili obradu soba posebne namene i običnih soba, kao i parkinga i kola hitne pomoći.
Dva tima ABHO stručnjaka izvršila su dezinfekciju još dva beogradska zdravstvena centra “Dedinje” i “Zvezdara”. U jednom danu obrađeno je više od 157 hiljada kvadrata u prostorijama i 31,3 hiljade kvadrata površine oko bolnica.
Ruski lekarski timovi nastavljaju sa pregledima pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Beogradu, Valjevu, Kragujevcu, Čačku i Ćupriji, a profesori Vojnomedicinske akademije iz Sankt Peterburga tokom prethodnih par dana pregledali su više od 100 pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas