vma_3485_1614177888.jpg

Poseta načelnika sanitetske službe Oružanih snaga Mađarske Upravi za vojno zdravstvo

24. 02. 2021

Predstavnici Uprave za vojno zdravstvo na čelu sa pukovnikom prof. dr Zoranom Šegrtom sastali su se danas sa delegacijom sanitetske službe Oružanih snaga Mađarske koju je predvodio načelnik te službe brigadni general dr Ištvan Kopčo.
Sastanak je bio prilika za razmenu iskustava o epidemiološkoj situaciji izazvanoj koronavirusom, organizaciji službe lečenja u vojnozdravstenim ustanovama i radu privremenih i vojnih kovid bolnica.
Tokom predstavljanja delokruga rada vojnog zdravstva, poseban akcenat bio je na odličnoj organizaciji procesa vakcinacije u Srbiji, koja je za svoje građane, uključujući i pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, obezbedila četiri vakcine različitih proizvođača, što je našu zemlju svrstalo u red najuspešnijih evropskih zemalja. Takođe, bilo je reči i o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje u oblasti vojne medicine.
Poseta delegacije Oružanih snaga Mađarske završena je obilaskom vojne kovid bolnice „Karaburma“ i privremene kovid bolnice „Štark arena“.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas