NIK_0388.jpg

Komandant NG Ohaja u poseti vojnom zdravstvu

10. 09. 2022

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci vet. med. Radivoje Anđelković i zamenik načelnika VMA brigadni general prof. dr Dragan Dinčić sastali su se sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom na Vojnomedicinskoj akademiji.
Sastanak, organizovan u okviru višednevne posete NG Ohaja Republici Srbiji, bio je prilika da se razgovara o plodovima dosadašnje saradnje u oblasti vojne medicine, ali i naprave preliminarni planovi za nastavak kontinuiteta od 2015. godine.
General Anđelković se ovom prilikom zahvalio i za vrednu donaciju Sjedinjenih Američkih Država privremenoj kovid bolnici na Karaburmi i istakao da je pandemija koronavirusa zajednička bitka koju privodimo kraju. Naglašena je i saradnja sa NG Ohajo kroz različite oblike međunarodnih aktivnosti od kojih se posebno ističu zajednička medicinska angažovanja i drugi oblici međunarodnih obuka prilikom kojih je razmena iskustava u specifičnim okolnostima od izuzetnog značaja za obučenost vojnih medicinara. Takođe, bilo je reči o mirovnim operacijama i njihovom uticaju na mentalno zdravlje učesnika i sveopštu otpornost medicinara na stresne situacije, ali i o radu Uprave za vojno zdravstvo na novim standardima svih nivoa zdravstvene zaštite.
Sa načelnikom Sektora za lečenje VMA pk dr Miroslavom Broćićem i pp dr Vladanom Živkovićem iz Klinike za pulmologiju VMA razgovarano je o unapređenju zdravstva i kliničke prakse putem razmene znanja iz različitih oblasti medicine i navedeno da je saradnja sa NG Ohajo model kako se jednostavno dostižu veliki rezultati.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas