380.jpg

Prvih 50 ECDL sertifikata u VMA

26. 12. 2008

 Beograd, 26. decembar - Pedeset pripadnika VMA u toku ove godine položilo je sve predviđene testove i dobilo Evropske kompjuterske vozačke dozvole (ECDL), sertifikate o ispunjenosti međunarodnog standarda osnovne informatičke pismenosti.
Na svečanosti koja je organizovana povodom dodele sertifikata, prof. dr Mirjana Životić-Vanović, načelnik Sektora za školovanje i NIR VMA, iznela je podatak sa poslednje Regionalne konferencije o informatičkoj pismenosti, koja je održana na Bledu oktobra 2008. godine, po kojem prosečan službenik svakoga dana utroši oko 10 minuta na otklanjanje smetnji u radu nastalih usled nedovoljnog poznavanja rada na računaru. Analize su pokazale da se zbog toga, u radnim sredinama sa više od 1000 zaposlenih, nepovratno potroši oko milion evra godišnje.
Vojnomedicinska akademija je sredinom 2008. godine ispunila uslove i postala ovlašćeni Test centar Ministarstva odbrane Republike Srbije za osoposobljavanje i dodelu ECDL sertifikata. Ovih dana je u toku testiranje još 100 zaposlenih, a ova aktivnost će se nastaviti i naredne godine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas