07092014-2.jpg

Akcija dobrovoljnog davanja krvi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

07. 09. 2014

Akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, održana je na platou ispred zgrade Ministarstva.
Prvi je, u specijalnom transfuziološkom autobusu Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju Vojnomedicinske akademije, krv dao ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je tom prilikom izjavio da očekuje veliki odziv humanitarnoj akciji.
- Tu smo da pomognemo našim građanima kojima je krv neophodna, pre svega onima na Vojnomedicinskoj akademiji, a ostatak jedinica dragocene tečnosti predaćemo zdravstvenim ustanovama kojima je potrebna - istakao je ministar Gašić i potvrdio da je deseti put dao krv, te da mu je posebno drago da pomogne jer ima "retku krvnu grupu".
Takođe je poručio da je Srbiji uvek potrebno jedinstvo i solidarnost, jer nam tada bolje "ide" u mnogim oblastima.
Ministar privrede Željko Sertić, posle humanog čina, rekao je da se odazvao akciji Ministarstva odbrane jer nam je potrebno zajedništvo da bismo pomogli kome treba, "ali i da bismo, na isti način, solidarnošću, ekonomski život Srbije izvukli na pravac koji želimo".
Krv su dali i članovi Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, kao i mnogobrojni pripadnici Vojske Srbije, od kojih je deo, zbog velikog odziva, preusmeren na Vojnomedicinsku akademiju. Krv je dalo 126 pripadnika sistema odbrane u autobusu Instituta i 35 na VMA.
Razvodnik Oliver Rudaj, iz 2. raketnog diviziona 250. raketne brigade, deveti put daje krv i ističe da mu je osnovni motiv za to želja da pomogne ljudima u nevolji.
- Skoro svi pripadnici moje jedinice, koji danas ne dežuraju ili nisu angažovani na drugim dužnostima, odazvali su se ovoj akciji, a odziv bi bio i veći da slična aktivnost nije nedavno organizovana u našem sastavu - navodi razvodnik Rudaj.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas