VBAdonorskekartice.jpg

Akcija VBA za potpisivanje donorskih kartica na VMA

08. 11. 2016

Pripadnici Vojnobezbednosne agencije (VBA), na čelu sa direktorom VBA brigadnim generalom Petrom Cvetkovićem, u okviru akcije obeležavanja Dana VBA, potpisali su 26 donorskih kartica za zaveštanje organa danas, 8. novembra 2016. godine na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA).
Goste iz VBA pozdravio je zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić koji se zajedno sa koordinatorom VMA za transplantaciju i načelnikom Grupe internih klinika VMA pukovnikom prof. dr Đokom Maksićem zahvalio prisutnima na humanom činu koji ima za cilj popularizaciju i unapređenje programa kadaverične transplantacije.
Program zaveštanja organa i izdavanja donorskih kartica u Srbiji prvi put je pokrenut 2002. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u cilju popularizacije i unapređenja programa kadaverične transplantacije. Radi se o dobrovoljnom, neprofitnom, pismenom pristanku poslovno sposobne i uračunljive osobe da se u slučaju smrti njeni organi mogu uzeti radi presađivanja drugoj osobi u svrhu lečenja.
Pristupni obrasci mogu se popuniti lično na Vojnomedicinskoj akademiji ili poručiti telefonom na željenu adresu svakog radnog dana od 12.00 do 15.00 časova putem broja telefona 011/3608-466 u Odeljenju za odnose sa javnošću VMA (5. sprat).
Više informacija o postupku izdavanja donorskih kartica možete naći na sajtu VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas