Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju.JPG

Ambasador Koreje posetio Vojnomedicinsku akademiju

20. 10. 2017

Ambasador Republike Koreje u Beogradu Deđong Ju (Dae Jong Yoo) sa saradnicima posetio je Vojnomedicinsku akademiju u cilju upoznavanja sa organizacijom, radom i međunarodnim aktivnostima ove ustanove.
Domaćin sastanka bio je zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević i gostima je poželeo dobrodošlicu u ustanovu sa tradicijom dugom 173 godine koja pod jednim krovom objedinjuje lečenje, edukaciju i naučnoistraživački rad. Kao posebno značajan delokrug rada po pitanju rezultata i iskustva istakao je oblast transplantacije, lečenja traumatskih povreda i toksikologije. Ambasador Deđong izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da poseti Vojnomedicinsku akademiju i naglasio dosadašnju uspešnu saradnju dveju zemalja.
Načelnik Grupe hirurških klinika VMA pukovnik prof. dr Radoje Ilić, načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik dr. Miroslav Broćić i prodekan za naučnoistraživački rad i saradnju Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu potpukovnik prof. dr Tihomir Ilić upoznali su goste sa delokrugom rada iz svojih nadležnosti. Posebno interesovanje gostiju vladalo je za međunarodne aktivnosti VMA sa akcentom na učešću medicinskih timova u mirovnim operacijama.
Nakon sastanka organizovan je obilazak Centra za hiperbaričnu medicinu VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas