transfuzija logo.PNG

Apel dobrovoljnim davaocima krvi

28. 05. 2020

U protekle dve nedelje preko 30 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobrovoljno su dali krv u Institutu za transfuziologiju i hemobiologiju Vojnomedicinske akademije.
Odazivom pripadnika jedinica Generalštaba Vojske Srbije, Sektora za politiku odbrane, Vojnobezbednosne agencije, Centra sanitetske službe Uprave za vojno zdravstvo i drugih, umnogome je olakšano zbrinjavanje pacijenata u Vojnomedicinskoj akademiji. Zahvaljujući njihovom, ali i dobrovoljnom davalaštvu krvi pripadnika beogradskih i kasarni iz okoline, koji su u prethodnom periodu prepoznali potrebu i donirali jedinice dragocene tečnosti, ova vojnozdravstvena ustanova nastavila je sa nesmetanim radom i tokom vanrednog stanja uz uvećan obim posla.
Počev od 25. marta na VMA dnevne potrebe krvi su uvećane za skoro 50 posto i zbog toga pozivamo sve dobrovoljne davaoce krvi da doniraju krv u Institutu za transfuziologiju i hemobiologiju VMA.
Krv se može dati svakog radnog dana u vremenu od 7.30 do 14.30 časova, a prikupljene jedinice krvi biće iskorišćene za lečenje vojnih i civilnih osiguranika u VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas