Savremena terapija psorijaze.JPG

Autori sa VMA na Sajmu knjiga

25. 10. 2013

Tri publikacije autora sa Vojnomedicinske akademije predstavljene su na ovogodišnjem 58. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, na štandu izdavačke kuće Medija centar "Odbrana".
O knjizi "Savremena terapija psorijaze", autora prof. dr Radoša Zečevića, prof. dr Lidije Kandolf Sekulović, prof. dr Danila Vojvodića i doc. dr Željka Mijuškovića, rečeno je da je nastala kao posledica nedostatka literature o ovoj temi na našem jeziku. Knjiga objedinjuje savremene stavove o lečenju psorijaze iz postojećih međunarodnih vodiča i preporuka za lečenje. Namenjena je prvenstveno lekarima primarne zdravstvene zaštite radi upoznavanja sa savremenim opcijama u lečenju ovog oboljenja.
Knjiga "Ishrana - uloga u unapređenju zdravlja i prevenciji bolesti" autorke prof. dr Slavice Rađen ukazuje na važnu ulogu ishrane u prevenciji i očuvanju dobrog zdravlja, a kako se od lekara očekuju preporuke o pravilnoj ishrani, ova knjiga je doprinos u rešavanju te dileme. Knjiga je podeljena u pojedinačna poglavlja koja polaze od opštih saznanja i karakteristika entiteta koji se konkretno obrađuju. Opisane su energetske potrebe ljudskog organizma, makro i mikronutrijenti, principi pravilne ishrane, poremećaji ishrane, kao i najčešća oboljenja. Od velike koristi je studentima, lekarima, kao i svim zainteresovanim licima koji shvataju značaj ishrane kao značajnog činioca prevencije.
Multimedijalni elektronski naslov "Bioterorizam" autorke prof. dr Elizabete Ristanović sadrži moderan, konceptualno originalan i tehnološki inovativan prikaz tema koje se obrađuju u okviru nastave iz istoimene predmetne oblasti. Upoznavanjem biološkog oružja kao globalnog problema povećava se svest o ovoj vrsti pretnji i rizika i ujedno doprinosi globalnoj borbi protiv terorizma i daljem jačanju pozicije naše zemlje u svetu. Prema rečima autorke, cilj udžbenika je da kroz multidisciplinarne sadržaje podstakne istraživački i kritički duh koji potpomaže da se naučnim pristupom otkriju i spreče zloupotrebe potencijala prirode.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas