Dan_VS_2018.jpg

Dan Vojske Srbije obeležen na VMA

23. 04. 2018

Svečanost povodom 23. aprila, Dana Vojske Srbije održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Obraćajući se prisutnima zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević naglasio je da VMA praznik obeležava i radno, besplatnim specijalističkim pregledima za građane na 20 kabineta Poliklinike VMA, Dečjem dispanzeru i Savetovalištu za ishranu. Istakao je da je to doprinos obeležavanju Dana Vojske jer su pripadnici VMA najbolji kada rade ono što najbolje znaju, a to je briga o zdravlju nacije čime se povećava veliko poverenje koje postoji u Vojsku Srbije i VMA.
Čestitajući unapređenim, nagrađenim i pohvaljenim kolegama rekao je da je priznanje u radu priznanje i pojedincu, ali i kući koju predstavlja, te i da prestižno priznanje „Najbeograđanin“, koju je Studio B dodelio početkom ovog meseca, kolektivno zasluženo.
Današnja svečanost bila je i prilika da se istaknu pozitivni koraci na temu kadrovske politike, jednog od gorućih problema VMA.
Profesor Vukosavljević naveo je da će na osnovu javnog konkursa do sredine maja biti primljena 23 lica, dok se u skladu sa predviđenim formacijskim mestima profesionalnih vojnika medicinskih tehničara, uz do sada primljenih 25 lica, očekuje prijem još 20 lica, a 16 lica decembarske klase na posao dolaze u junu. Na ovaj način, kako je naveo, koji započinje regrutacijom preko regionalnih centara Ministarstva odbrane, obezbeđen je redovan priliv kadra. Dodao je i da je u skladu sa potrebama, najveći broj mesta za popunu ugovorima o privremenim i povremenim poslovima odvojen za srednji medicinski kadar i zahvaljujući saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje izvršen je odabir 45 medicinskih tehničara i 20 bolničara, koji će biti angažovani po ugovoru.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas