503.jpg

Dan Vojske Srbije obeležen na VMA

21. 04. 2023

Svečanost uoči 23. aprila - Dana Vojske Srbije održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
Čestitajući nagrađenim i pohvaljenim kolegama načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević istakao je da se praznik u VMA tradicionalno obeležava svečano i radno, kao i da su praznici dobra prilika za sumiranje rezultata i kovanje novih planova. Naglasio je takođe, da nije lako zaslužiti priznanje u pozivu koji na poseban i neraskidiv način povezuje čast oficira i lekarsku profesiju.
Načelnik VMA pukovnik prof. dr Vukosavljević rekao je i da je današnje okupljanje prilika da istakne ponos što pripada ustanovi koja odoleva izazovima već 180 godina, ali se rezultatima u najrazličitijim granama medicine drži na vrhu našeg zdravstvenog sistema i hrabro odgovara najtežim zadacima.
„Potvrde da radimo dobro, ne ogledaju se samo u broju lečenih i izlečenih pacijenata, već i u poverenju naših sugrađana, ali i građana republika u regionu, koji su se isto koliko i mi obradovali našem, kako je moj kolega lepo rekao, „famoznom“ dopunskom radu. Za nas iskusne, povratak popodnevnog rada nešto je što smo dugo čekali i na čemu smo vredno radili, a dodatno je zadovoljstvo što su i mlađe generacije podržale korak koji nam omogućava da našu VMA održimo na samom vrhu tercijarnih zdravstvenih ustanova.“ zaključio je pukovnik prof. dr Vukosavljević.
Upoznajući vojni kolektiv VMA sa činjenicom da je VMA u pogledu tercijarne zdravstvene zaštite osposobljena i na republičkom nivou prepoznata kao ustanova za zdravstvenu delatnost u oblasti transplantacije organa, tkiva i ćelija, načelnik VMA pohvalio je sve koji svakodnevno omogućavaju da se pod krovom VMA podvizi podrazumevaju, a multidisciplinarnost neguje i ceni, jer, kako je naveo „samo zahvaljujući timskom radu i odličnoj saradnji, naše svakodnevne obaveze, ma koliko bile iscrpljujuće, čine se tako jednostavnim.“

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas