362.jpg

Dan Vojske Srbije u VMA

15. 02. 2009

Dan državnosti i Dan Vojske Srbije, 15. februar, svečano je obeležen u Vojnomedicinskoj akademiji. Čestitajući pripadnicima VMA ovaj praznik, načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić ukazao je na značaj tradicije i herojske prošlosti koja inspiriše današnje kolege i predstavlja značajan motiv za generacije koje dolaze. 
- Sadašnjost Vojske Srbije ispunjena je konsolidacijom, reorganizacijom, jačanjem poverenja u narodu i spremnošću da se suoči sa izazovima današnjice i standardima modernih država. Njoj pripadamo i mi koji radimo i stavaramo u Vojnomedicinskoj akademiji, gigantu srpske medicine i nauke, Balkanskom hramu zdravlja - istakao je general Jevtić na svečanoj sednici Vojnog kolektiva VMA organizovanoj u čast obeležavanja praznika.
- Za VMA je od istorijskog i sudbinskog značaja konačan ulazak u Plan mreže zdravstvenih ustanova Republike, uz istovremenu, intenzivnu tehnološku obnovu – rekao je prof. Jevtić i u tom kontekstu naveo da je u toku postupak instaliranja najmodernije magnetne rezonanse, te da je završen tender za nabavku najsavremenijeg angiobloka i barokomore, kao i drugih tehnoloških uređaja. U isto vreme, aktivnosti na akreditaciji VMA i Medicinskog fakulteta Univerziteta odbrane idu veoma dobro.
- Uprkos krajnje nekorektnim postupcima nekih naših kolega izvan VMA, zaista verujem da će studenti medicine, stomatologije i farmacije u najskorije vreme imati šta da nauče u VMA -istakao je general Jevtić i naglasio da je i po oceni ministra odbrane Republike Srbije, VMA unapredila organizaciju rada u svim segmentima.
Kao naredne značajne novine, profesor Jevtić je naveo uvođenje telemedicine i konačno uređenje parking prostora VMA.
Načelnik Odeljenja za odnose sa javnošću VMA. dr sc.med. Elizabeta Ristanović govorila je o simbolici Sretenja kao Dana državnosti i Dana Vojske Srbije i istakla da su pripadnici VMA ponosni što svojim radom svakodnevno dokazuju da nisu izneverili svoje učitelje, kao i generacije koje će doći posle nas.
- Pozicija VMA u sistemu odbrane naše države, kao i na stručnoj i naučnoj mapi Srbije, Evrope i sveta veoma je prapoznatljiva i određena stalnim unapređenjem medicinske profesije, intenzivnom međunarodnom saradnjom i komunikacijom, usavršavanjem kadrova i ulaganjem u znanje - istakla je dr Ristanović.
Na svečanom sastanku pročitana su imena unapređenih, pohvaljenih i nagrađenih pripadnika VMA povodom Dana Vojske Srbije.
U umetničkom delu programa učestvovali su naši poznati estradni umetnici: Predrag Cune Gojković, Oliver Njego i Nikola Rackov.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas