Sastanak anesteziologa 122018.jpg

Decembarski sastanak anesteziologa u VMA

17. 12. 2018

Sastanak Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva (SLD) u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije, održan je u VMA.
U uvodnom delu načelnik Klinike pukovnik doc. dr Dragan Đorđević i predsednica Sekcije SLD prof. dr Nevena Kalezić podsetili su prisutne na tradiciju okupljanja anesteziologa na decembarskom sastanku u VMA koji se bez prekida održava od 1981. godine. Posebno je naglašeno da su osnivači anestezije u našoj zemlji karijere započeli upravo u VMA i da su oni formirali i vodili Anesteziološku sekciju i edukovali brojne generacije naših anesteziologa.
Na sastanku su tradicionalno uručena godišnja priznanja Srpskog lekarskog društva. Zahvalnice su uručene prim. dr sc. med. Ani Sekulić iz Kliničko-bolničkog centra Bežanijska kosa, prim. mr sc. med. Aleksandri Vukotić iz Kliničko-bolničkog centra Zemun i dr Todoru Višekruni iz Opšte bolnice Pančevo, a dobitnik Diplome je pukovnik doc. dr Dragan Đorđević. Najveće priznanje - Povelja Srpskog lekarskog društva za 2018. godinu uručena je prof. dr Maji Šurbatović iz Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.
U stručnom delu sastanka lekari VMA održali su niz predavanja u cilju razmene aktuelnih teorijskih znanja i kliničkih iskustava iz oblasti anesteziologije i reanimatologije, intenzivnog lečenja i terapije bola.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas