Delegacija Belorusije na VMA.jpg

Delegacija Belorusije na VMA

02. 10. 2015

Delegacija predstavnika vojnog zdravstva Republike Belorusije, na čelu sa načelnikom Vojnomedicinske uprave pukovnikom Aleksejem Stanislavovičem, koja se nalazi u poseti Upravi za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Republike Srbije, posetila je Vojnomedicinsku akademiju.
Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Zoran Šegrt poželeo je dobrodošlicu beloruskoj delegaciji i rekao da je potencijal za saradnju veliki, a da je ovakav susret prilika da se naprave konkretni predlozi za planove bilateralne vojne saradnje u oblasti zdravstva. Pukovnik Stanislavovič preneo je da beloruska strana veoma ceni prijateljske odnose u okviru kojih se odvija saradnja i da su posebno zainteresovani za razmenu iskustava u organizaciji zdravstvene zaštite, funkcionisanju nastave i usavršavanja na Medicinskom fakultetu VMA, kao i za saradnju u okviru naučnoistraživačkog rada. Za sledeću godinu planirano je učešće dva predstavnika u programu Trening centra za sanitetsko osoblje VMA.
Razgovor je obuhvatio širok spektar tema od iskustava u angažovanju lake poljske bolnice, učešća sanitetskih timova u mirovnim misijama, Vojnosanitetskog pregleda do Vojnomedicinskog fakulteta koji u Belorusiji postoji već 20 godina. Iskazan je interes da budu razmotrene mogućnosti razmene znanja i kadeta između dve akademske institucije.
Delegacija Belorusije obišla je VMA i upoznala se sa kapacitetima u raznim granama delatnosti, a prvenstveno u oblasti lečenja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas