294.jpg

Delegacija FISU u VMA

30. 06. 2009

Beograd, 30. jun - Predstavnici medicinskih komiteta Međunarodne asocijacije univerzitetskih sportova (FISU) iz 16 zemalja sveta koje je predvodio dr Lorens Donald Rink, predsednik Svetske univerzitetske medicinske komisije, posetili su Vojnomedicinsku akademiju.
Tom prilikom dr Rink izrazio je zadovoljstvo i čestitao rukovodstvu i svim pripadnicima VMA na uloženim naporima u organizaciji medicinskog zbrinjavanja Univerzijade 2009.
- Izuzetno smo zadovoljni ostvarenom saradnjom sa VMA i njenim mogućnostima. Čestitam Vam na izvrsnoj organizaciji, visokim standardima i iskazanom profesionalizmu na ovom važnom zadatku, u interesu sporta i mladosti - rekao je dr Rink.
Načelnik VMA, general-major prof.dr Miodrag Jevtić zahvalio je dr Rinku na iznetim ocenama i naglasio da je za sve zaposlene u VMA medicinsko zbrinjavanje najvećeg svetskog sportskog takmičenja mladih velika čast, odgovornost, ali i izazov u organizacionom i profesionalnom smislu koji sa ponosom izvršavamo afirmišući srpsku medicinu i njen doprinos mladosti i sportu, a samim tim i budućnosti čovečanstva.
- Neka ovo bude prilika i za uspostavljanje dalje saradnje VMA sa medicinskim ustanovama iz kojih dolazite širom sveta– budimo svi ambasadori zdravlja i sarađujmo u misiji njegovog očuvanja i unapređenja - rekao je general Jevtić.
Najodgovorniji predstavnici VMA upoznali su predstavnike FISU sa radom i dostignućima VMA i njihovim angažmanom u okviru Univerzijade 2009. Gosti iz FISU posetili su potom i Centar hitne pomoći VMA. 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas