IR Iran 2022.jpeg

Delegacija IR Iran posetila VMA

19. 09. 2022

Tročlana delegacija Islamske Republike Iran predvođena pukovnikom dr Mojtaba Yousefi Zoshk sa Fakulteta medicinskih nauka u Teheranu posetila je Vojnomedicinsku akademiju.
Sastanak, kojem su prisustvovali dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane prof. dr Sonja Marjanović, načelnik Sektora za lečenje VMA pk dr Miroslav Broćić i načelnik Grupe hirurških klinika VMA pk prof. dr Boban Đorđević sa saradnicima, organizovan je u cilju razgovora o bilateralnoj saradnji u oblasti vojnog zdravstva i vojnomedicinskog obrazovanja.
Delegacija IR Iran upoznata je sa organizacijom sanitetske službe i predstavljeni su kapaciteti VMA, a teme od interesa koje se mogu smatrati temeljem buduće saradnje u oblasti vojne medicine, obuhvatile su rad Nacionalnog centra za kontrolu trovanja VMA o kojem je govorila prof. dr Slavica Vučinić, nivoe školovanja i vrste usavršavanja na Medicinskom fakultetu VMA UO na kojem obrazovanje stiču i pripadnici stranih oružanih snaga, kao i međunarodnu razmenu stručnjaka u različitim granama kliničke prakse.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas