330.jpg

Delegacija Kliničkog centra Banja Luka u poseti VMA

23. 04. 2009

Beograd, 23. april - U radnoj poseti VMA boravila je delegacija Kliničkog centra Banja Luka koju je predvodio direktor prof.dr Mirko Stanetić sa najbližim saradnicima.  „Dobrodošli u VMA, kuću zdravlja koja je otvorena i dostupna za saradnju svim poljima lečenja, obrazovanja i naučnoistraživačkog rada.“-rekao je pozdravljajući goste načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić.
Tokom posete delegacija Kliničkog centra Banja Luka upoznata je sa organizacionom strukturom i funkcionisanjem VMA,  mogućnostima  u oblastima dijagnostike i lečenja, kao i sa naučnoistraživačkim i obrazovnim potencijalom  ustanove, a  razgovarano je i o mogućnostima daljeg unapređenja saradnje dve institucije. Gosti iz Banja Luke iskazali su posebno interesovanje za saradnju u oblastima transplantacione hirurgije, zbrinjavanja opekotina, urgentne i kliničke toksikologije i istakli neophodnost saradnje u oblasti različitih formi edukacija i učešća stručnjaka VMA u nastavnom procesu.  Članovi delegacije Kliničkog centra Banja Luka su tokom posete obišli i neke organizacijske celine VMA: Centar hitne pomoći, Kliniku za urgentnu toksikologiju i Klniku za anesteziologiju i reanimaciju.
Zahvaljujući na srdačnom prijemu i konstruktivnom razgovoru direktor KC Banja Luka, prof.dr Mirko Stanetić, naglasio je  sledeće:„ Vojnomedicinska akademija je institucija koja uživa veliki ugled i veliko poverenje u narodu Republike Srpske, koji Vam nikad neće zaboraviti nesebičnu stručnu pomoć u teškim ratnim vremenima, ali i spremnost da svoja znanja i umeća uvek podelite sa drugima, što visoko vrednuju i posebno cene lekari Republike Srpske. Ponosimo se što smo danas u VMA – ustanovi koja je neprikosnoveni lider na Balkanu ne samo u medicini, već i  u organizaciji, idejama, vizijama. Hvala na bratskom prijemu!
Na kraju posete, načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić uručio je  direktoru KC Banja Luka plaketu VMA i tom prilikom. istakao: „Neka ovo naše znamenje krasi Vašu instituciju i neka bude zalog nastavka i stalnog unapređenja 
saradnje koja je započeta u teškim vremenima, izdržala je sva iskušenja i ima samo jedan smer: napred, u službi zdravlja naroda! 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas