NG Ohajo.jpg

Delegacija NG Ohaja u poseti VMA

07. 09. 2012

Delegacija Nacionalne garde Ohaja, predvođena brigadnim generalom Marijom Keli komandantom specijalnih snaga, u okviru zvanične posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije, posetila je 7. septembra 2012. godine Vojnomedicinsku akademiju.
Delegaciju su dočekali načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, dekan Medicinskog fakulteta VMA brigadni general prof. dr Miodrag Čolić, akademik, načelnik Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA pukovnik prof. dr Predrag Romić, načelnik Odeljenja za strategijske analize i bezbednosne integracije pukovnik dr Katarina Štrbac i major Zoran Radomirović.
Tokom posete delegaciji su predstavljeni programi školovanja na Univerzitetu odbrane, Medicinskom fakultetu VMA, kao i kapaciteti, načini edukacije i usavršavanja na VMA i pri Trening centru sanitetske službe.
Cilj zvanične posete delegacije iz SAD bila je razmena iskustava u oblasti angažovanja žena u profesionalnoj vojsci kako bi se unapredili uslovi i mehanizmi za njihovo efikasno uključivanje u sve misije i zadatke Vojske Srbije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas