Zamenik_MO_Jermenije.jpg

Delegacija Republike Jermenije posetila VMA

30. 06. 2017

Zamenik ministra odbrane i direktor Vojnoindustrijskog državnog komiteta Republike Jermenije David Pahčanjan i zamenik načelnika Uprave za politiku odbrane Ministarstva odbrane Republike Jermenije Sergej Abramjan posetili su Vojnomedicinsku akademiju u okviru posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije.
Sastanku organizovanom u cilju upoznavanja sa potencijalnim vidovima saradnje u oblasti zdravstva, prisustvovali su načelnik Klinike za nefrologiju VMA pukovnik profesor dr Đoko Maksić i dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović sa saradnicima.
Pored predstavljanja organizacije rada na VMA i studijskih programa Medicinskog fakulteta VMA, teme razgovora obuhvatile su službu lečenja vojnih i civilnih osiguranika, edukaciju i dalje usavršavanje lekara i medicinskih tehničara, kao i obaveze kadeta prema sistemu vojnog zdravstva nakon završetka školovanja. Veliko interesovanje gostiju vladalo je za bližim upoznavanjem kapaciteta Vojnomedicinske akademije i obe strane se se usaglasile da bi buduća razmena iskustava u oblasti vojnog zdravstva bila obostrano korisna.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas