311.jpg

Delegacija Sanitetske službe BiH posetila VMA

27. 05. 2009

Beograd, 27. maj - U okviru planirane bilateralne vojnomedicinske saradnje, delegacija sanitetske službe Bosne i Hercegovine sa načelnikom, brigadirom dr Snežanom Marić na čelu, boravila je danas u radnoj poseti VMA.
Kolegama iz BiH dobrodošlicu je poželeo načelnik VMA general-major prof.dr Miodrag Jevtić sa saradnicima.
„Mi smo u VMA svesni značaja međunarodne, a posebno regionalne saradnje u interesu unapređenja zdravlja i spremni smo da u okviru saradnje ministarstava odbrane dve zemlje definišemo konkretne sadržaje u oblastima lečenja, edukacije i naučnoistraživačkih projekata od zajedničkog značaja“ naglasio je tom prilikom general Jevtić.
Predstavnici rukovodstva VMA upoznali su goste iz BiH sa radom, funkcionisanjem i najznačajnijim rezultatima rada VMA, organizacijom naučnoistraživačke i obrazovne delatnosti i službe lečenja, a prezentovane su i mogućnosti Školskog centra veterinarske službe. Predstavnici sanitetske službe BiH obišli su potom i Centar hitne pomoći VMA, Centar za dnevnu hirurgiju, Kliniku za urgentnu internu medicinu i Kliniku za anesteziologiju i intenzivnu terapiju. Dogovoren je nastavak daljih razgovora u interesu saradnje u oblasti edukacije i naučnoistraživačkih projekata, kao i eventualne saradnje u medicinskom zbrinjavanju i lečenju pripadnika sanitetskih snaga. Neophodni preduslovi za implementaciju dogovora stvoriće se nakon potpisivanja sporazuma o saradnji Ministarstava odbrane Srbije i BiH.        

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas