Delegacija VMA u poseti AR Egipat.jpg

Delegacija VMA u poseti AR Egipat

22. 11. 2016

Dekan Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović i pomoćnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Radovan Čekanac boravili su u poseti Upravi za vojno zdravstvo Oružanih snaga Arapske Republike Egipat.
Na početku višednevne službene posete delegacija VMA prisustvovala je sastanku sa načelnikom Uprave za vojno zdravstvo AR Egipta general-majorom Mustafom Abo Hatabom. General Hatab im je predstavio organizaciju sanitetske službe i uređenje zdravstvenog sistema AR Egipta, a razgovor se vodio i o razmeni stručnjaka i usavršavanju kadeta na medicinskim fakultetima obe zemlje.
Poseta Arapskoj Republici Egipat organizovana je u cilju upoznavanja sistema vojnog zdravstva i sagledavanja mogućnosti buduće saradnje u oblasti vojne medicine, te su ovom prilikom organizovani sastanci sa načelnikom egipatske Vojnomedicinske akademije generalom Ahmedom Hasan El Tarovduom, dekanom Medicinskog fakulteta general-majorom Hanu Hafez Lotfuom, kao i direktorom Vojnomedicinskog instituta generalom Khaled El Fatehom.
Teme razgovora bile su prvenstveno o saradnji u oblasti edukacije, posebno u okviru vojnostručne obuke i specifičnih vojnih predmeta, ali i o razmeni kadeta u skladu sa kompatibilnošću studijskih programa na fakultetima. Egipatska strana izrazila je interesovanje za napredne kurseve prve pomoći za lekare i medicinske sestre, a delegatima VMA organizovan je i obilazak Vojnomedicinskog kompleksa.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas