Azerbejdzan.jpg

Delegacija VMA u poseti vojnom zdravstvu Azerbejdžana

03. 11. 2016

Zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić i dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović boravili su u poseti Upravi za vojno zdravstvo Republike Azerbejdžan.
Sastanak radne grupe VMA sa načelnikom saniteta Vojske Republike Azerbejdžana general-majorom Natigom Alijevim (Natig Aliyev), organizovan je u okviru plana bilateralne vojne saradnje sa ciljem upoznavanja kapaciteta sanitetske službe dveju zemalja. General-major Alijev predstavio je gostima organizaciju vojnog zdravstva, a pored razgovora o razmeni stručnog kadra i usavršavanja specijalista različitih profila, organizovan je i obilazak Glavne vojne bolnice. Prof. dr Dinčić i prof. dr Jović upoznali su domaćine sa strukturom i organizacijom rada Vojnomedicinske akademije i nivoima edukacije na Medicinskom fakultetu VMA, dok je general-major Alijev izrazio interesovanje za školovanje njihovih lekara na osnovnim studijama medicine pri Univerzitetu odbrane u Beogradu.
U okviru službene posete delegati VMA održali su i sastanak sa dekanom Medicinskog fakulteta sanitetske službe Azerbejdžana pukovnikom Firidunom Nabijevim (Firidun Aliyev). Imali su priliku da se upoznaju sa organizacijom studija, a teme razgovora odnosile su se na buduću stručnu saradnju i mogućnost pohađanja kurseva na Medicinskom fakultetu VMA za pripadnike vojnog saniteta Azerbejdžana.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas