UVZ_Kina_102018_1.jpg

Delegacija vojnog zdravstva posetila vojni sanitet NR Kine

01. 11. 2018

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sci. med. Uglješa Jovičić i zamenik načelnika Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Dragan Dinčić boravili su u službenoj poseti sanitetskoj upravi Narodne Republike Kina u periodu od 21. do 26. oktobra 2018. godine.
Na sastanku sa zamenikom načelnika Uprave za logističku podršku Centralne vojne komisije Narodnooslobodilačke armije Kine general-majorom Li Đingđijem i direktorom Sanitetske službe NOA Kine u Pekingu general-majorom Čen Jingjuanom, kao i prilikom obilaska vojnomedicinskih kapaciteta u Nanjingu i Šangaju, razgovori su  vođeni u pravcu predstavljanja vojnomedicinskih kapaciteta, unapređenja dosadašnje saradnje, kao i o dostignutom nivou reorganizacije dva zdravstvena sistema.
Istaknuta je obostrana zahvalnost na kvalitetnoj saradnji u oblasti vojne medicine koja se najviše ogleda u učešću medicinskog osoblja na različitim stručnim skupovima. Posebno je naglašeno usavršavanje naših lekara u univerzitetskim centrima NOA Kine u oblasti fizikalne medicine, odnosno vrstama tradicionalne kineske medicine koje se primenjuju u VMA. Naglašeno je takođe da postoje različiti modaliteti za unapređenje u oblasti edukacije medicinskog osoblja, za razmenu iskustva iz drugih grana medicine kao i zajedničkog rada na interoperabilnosti medicinskih snaga.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas