Euromelanom 2017.jpg

Dermatološki pregledi u okviru kampanje Euromelanom

10. 04. 2017

Besplatni pregledi mladeža i drugih pigmentnih promena za građane u okviru panevropske kampanje za prevenciju raka kože "Euromelanom 2017" biće organizovani u 27 gradova širom Srbije. U preventivnoj kampanji koja se održava svake godine učestvovaće i lekari Vojnomedicinske akademije na čelu sa načelnicom Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidijom Kandolf Sekulović, koja je ujedno i nacionalni koordinator kampanje.
Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za pregled od 10. do 30. aprila 2017. godine popunjavanjem upitnika o stepenu rizika za nastanak raka kože na internet stranici www.euromelanoma.org/serbia. Prijavljivanje za pregled putem besplatne telefonske linije 0800 222 888 biće omogućeno od 3. do 5. maja 2017. godine u periodu od 8.00 do 20.00 časova.
Zakazani skrining pregledi biće obavljeni u ponedeljak, 8. maja 2017. godine u dermatološkim ustanovama širom Srbije, a spisak ustanova koje učestvuju dostupan je na internet stranici www.euromelanoma.org/serbia.
Ovogodišnja kampanja prevencije raka kože održava se pod sloganom "Imate samo jednu kožu", a ima za cilj povećanje svesti građana o mogućim rizicima preteranog izlaganja suncu. Prednost u zakazivanju data je građanima sa povišenim rizikom za nastanak raka kože, a tokom kampanje nastaviće se rad na inicijativi za zabranu korišćenja solarijuma za osobe mlađe od 18 godina i aktivnostima za proširenje mogućnosti lečenja metastatskog melanoma.
Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe, Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju, Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas