Dermatolozi VMA u Makedoniji.jpg

Dermatolozi VMA na kongresu u Makedoniji

11. 10. 2017

Dermatolozi Vojnomedicinske akademije predvođeni načelnicom Klinike za kožne i polne bolesti VMA prof. dr Lidijom Kandolf Sekulović, učestvovali su na Šestom kongresu dermatovenerologa Makedonije održanom od 27. do 30. septembra 2017. godine u Ohridu.
Naučni program obuhvatio je deset sesija usmenih izlaganja i preko 40 izloženih poster radova. Pored prof. dr Kandolf Sekulović čije je predavanje obuhvatilo novosti o palmoplantarnoj pustulozi, na temu primarnog određivanja stadijuma bolesti kod obolelih od melanoma govorio je prof. dr Željko Mijušković. Originalna usmena izlaganja održali su ppuk. prim. dr Miroslav Dinić o desetogodišnjem iskustvu VMA u tretmanu palmoplantarne pustuloze i prim. dr Kristina Kostić o lečenju teškog atopičnog dermatitisa kod odraslih.
Ovom prilikom prof. dr Kandolf Sekulović i prof. dr Mijušković izabrani su za počasne članove Udruženja dermatovenerologa Makedonije, organizatora ovog događaja. Na ovaj način im je odato priznanje za dosadašnji rad na unapređenju saradnje dermatovenerologa dveju zemalja.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas