Milovan Antic 2014.jpg

Dodeljena nagrada "Milovan Antić"

10. 11. 2014

Dodela nagrade "Milovan Antić" za najbolji naučni rad iz oblasti nuklearne medicine publikovan u inostranim časopisima u prethodnoj godini u organizaciji Udruženja nuklearne medicine Srbije i Instituta za nuklearnu medicinu Vojnomedicinske akademije održana je na VMA.
Prestižnim priznanjem nagrađen je rad prof. dr Dragane Šobić Šaranović iz Centra za nuklearnu medicinu Kliničkog centra Srbije, ujedno i predsednice Udruženja. Rad je objavljen u časopisu "Klinička nuklearna medicina" (Clinical Nuclear Medicine) zvaničnom glasilu Američkog koledža nuklearne medicine, a odabran je na osnovu ukupnog broja bodova - zbira impakt faktora časopisa u kome je rad objavljen, kategoriji časopisa i broju glasova članova Udruženja.
Nagrada nosi ime profesora Antića, pionira nuklearne medicine u Srbiji i Jugoslaviji za čiji se rad vezuje prva primena radioizotopa u dijagnostici i lečenju. Ustanovljena je pre 19 godina i smatra se tradicionalnom motivacijom generacija nuklearno-medicinskih stručnjaka u postizanju značajnih akademskih rezultata.
Proglašenju autora najboljeg rada prethodila je prezentacija četiri rada koja su učestvovala u ovogodišnjem takmičenju, a sam događaj je akreditovan kao kontinuirana medicinska edukacija na temu dostignuća u nuklearnoj medicini za 2013. godinu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas