Vojne spomenice 032018-1.jpg

Dodeljene vojne spomenice povodom zajedničkog medicinskog angažovanja

22. 03. 2018

Svečana dodela vojnih spomenica za učešće i podršku zajedničkom medicinskom angažovanju na teritoriji Pčinjskog okruga (opštine Vranje, Bujanovac, Preševo) realizovanom u septembru 2016. godine, održano je na Vojnomedicinskoj akademiji. Svečanosti je pored pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovao državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak.
U ime Uprave za vojno zdravstvo - nosioca aktivnosti, prisutnima se na odgovorno obavljenom zadatku zahvalio zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić. Istakao je izuzetnu saradnju glavnih komandujućih, kao i svih 147 nagrađenih koji su posvećeno bili uključeni u realizaciju vežbe.
Dobitnicima vojnih spomenica obratio se i koordinator zajedničkog medicinskog angažovanja pukovnik dr Miroslav Broćić i rekao da su spomen-medalje podsetnik na način organizacije rada u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije i značaj udruženosti snaga sa jednim ciljem.
Vojne spomenice dodeljene su povodom međunarodne sanitetske vežbe u kojoj su učestvovali pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Nacionale garde Ohaja i Oružanih snaga Angole. Tokom 15 dana angažovanja zajedničkih medicinskih timova organizovani su lekarski i stomatološki pregledi lokalnog stanovništva i pregledano je oko 2000 pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas