Donacija_med_opreme.jpg

Donacija medicinske opreme vojnozdravstvenim ustanovama

28. 11. 2014

U ambulanti kruševačke kasarne „Car Lazar“ danas je potpisan ugovor o donaciji medicinske opreme između Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i preduzeća „Jašarević Rinske Agnes“. Potpisivanju je prisustvovao ministar odbrane Bratislav Gašić sa saradnicima.
Ugovor o donaciji potpisali su načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general prof. dr Zoran Popović i preduzetnik Desimir Jašarević, a vrednost donacije je oko 20 hiljada evra.
Prema rečima predstavnika porodice Jašarević, čiji članovi već dugo godina žive i rade u Holandiji, odlučili su da medicinsku opremu, koja je bila deo nedavno zatvorene privatne bolnice u njihovom vlasništvu, doniraju vojnoj ambulanti u svom rodnom gradu Kruševcu.
- Sa velikim zadovoljstvom sam odlučio da opremu poklonim vojsci, jer znam da će biti upotrebljena na pravi način za lečenje pacijenata –istakao je Desimir Jašarević dodajući da je porodica Jašarević, u prethodnim godinama, više puta donirala medicinsku opremu širom regiona.
Zahvaljujući za vrednu donaciju, u ime sistema odbrane general Popović je naglasio da će to biti značajan doprinos unapređivanju lečenja pacijenata, kako u sistemu vojnog zdravstva, tako i svih građana naše zemlje.
- Doniranu opremu rasporedićemo na svim nivoima zdravstvene zaštite, a deo opreme će ostati u garnizonoj ambulanti u Kruševcu, što će značajno unaprediti lečenje vojnih osiguranika u ovom kraju. Reč je o vrednoj opremi, među kojom je i ultrazvučni aparat sa svim potrebnim sondama, uređaj za monitoring pacijenata, operacioni sto, kao i potpuno novi bolnički kreveti – istakao je general Popović naglašavajući da su zadužbinarstvo i donacije pomalo zaboravljeni deo naše tradicije, a ovaj primer pokazuje kako vredni ljudi mogu da pomognu svom narodu.
U istoj ambulanti, potpisivanju donacije prethodila je akcija lekara specijalista sa Vojnomedicinske akademije koji su danas pregledali vojne i civilne osiguranike iz Kruševca, a pacijentima je na raspolaganju bio i konzilijumski tim lekara. Kako je istakao načelnik VMA brigadni general prof. dr Marijan Novaković, reč je o akaciji koju ta vojnozdravstvena ustanova organizuje u zdravstvenim centrima širom zemlje.
- Oko petnaest lekara različitih specijalnosti, među kojima i kardiolozi, hematolozi, nefrolozi, fizijatri, danas su pregledali više od 50 građana Kruševca – naglasio je general Novaković.
U nastavku današnje akcije, u Sportskom centru u Kruševcu odigrana je prijateljska fudbalska utakmica između FK „Akademac“, koji čine lekari specijalisti VMA i FK „Mladost VPD“, koji okuplja štićenike Vaspitno-popravnog doma iz Kruševca, a fudbalskom susretu je prisustvovao i ministar Gašić sa saradnicima.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas