133.jpg

EVROPA U VMA

11. 09. 2010

Beograd, 11. septembar- Učesnici 31. kongresa Evropskog udruženja vojnih novinara koji se održava u Beogradu, posetili su danas VMA i upoznali su sa mogućnostima i dosadašnjim rezultatima naše ustanove.

-Dobrodošli u našu kuću zdravlja, hram medicinske struke i nauke. Počastvovan sam što danas ljudima od pera, iz cele Evrope mogu da predstavim ustanovu u kojoj se leče vojni i civilni osiguranici iz Srbije i regiona, u kojoj se bavimo medicinom, kao strukom i naukom, a osim toga školujemo i kadrove koji predstavljaju budućnost vojne medicine. –kazao je general Jevtić, pozdravljajući goste. On je istakao da VMA neguje partnerski odnos sa predstavnicima medija u cilju promocije i afirmacije univerzalnih vrednosti i da je u tome nastojanju naša ustanova naišla na pozitivan odgovor štampanih i elektronskih medija u našoj zemlji i okruženju.

Evropskim novinarima predstavljena je lična karta VMA, a u nastavku posete oni su obišli Centar hitne pomoći, Kliniku za urgentnu internu medicinu i Kliniku za vaskularnu hirurgiju VMA.

Zahvaljujući na srdačnom prijemu predsednik Evropskog udruženja vojnih novinara pukovnik Jerg Ašenbrener iskazao je izuzetno zadovoljstvo zbog ukazane prilike da on i njegove kolege upoznaju ustanovu kao što je Vojnomedicinska akademija. – Imate dugu i slavnu tradiciju, veličanstvenu sadašnjost ispunjenu najvećim dostignućima u svim oblastima medicine i izvesnu budućnost. Budite i dalje oslonac sistemu odbrane Srbije i ponos Vaše zemlje! –rekao je pukovnik Ašenbrener izrazivši spremnost za intenzivniju saradnju sa našom ustanovom i uključenje časopisa Vojnosanitetski pregled u registar evropskih vojnih glasila.

U razgovoru sa načelnikom VMA i članovima rukovodstva naše ustanove evropski vojni novinari posebno su se interesovali za izazove rukovođenja i upravljanja medicinskim gigantom kao što je VMA, mogućnosti saradnje kao i pripreme naših pripadnika za učešće u međunarodnim mirovnim misijama i dosadašnja iskustva na tom polju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas