Fizikalna_122016_1.jpg

Fizijatrijski skup održan na VMA

06. 12. 2016

Dvodnevni kurs o lečenju i rehabilitaciji zgloba kolena u organizaciji Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA održan je 2. i 3. decembra 2016. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Uvodno predavanje održao je načelnik Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju VMA pukovnik prof. dr Aleksandar Đurović. Govorio je o najčešćim fizijatrijskim stanjima i oboljenjima ovog kompleksnog zgloba, kao i o kliničkoj slici, dijagnostici i tretmanu kada je globalni bol kolena u pitanju.
Predavanja tokom prvog dana događaja bila su posvećena anatomiji kolena, oboljenjima i povredama kolenog zgloba. Učesnici su kroz 14 predavanja mogli da čuju šta mogu biti uzroci bola zgloba kolena u odnosu na ugao posmatranja jer pravilno sagledavanje bola je kako je rečeno, neophodan deo dijagnostike kojoj sleduje adekvatna terapija. Pored fizijatara VMA govorili su i prim. dr Jasenka Vasić Vilić sa Instituta za radiologiju VMA i načelnik Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju VMA pukovnik doc. dr Srđan Starčević.
Drugog dana tradicionalnog kursa, koji je takođe okupio veliki broj učesnika, održana su predavanja i radionice o različitim pristupima u fizioterapiji zgloba kolena. Osim praktične obuke, polaznici kursa imali su priliku da vide mnoštvo primera i terapijskih tehnika iz kliničke prakse VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas