374.jpg

ФоНет: КАДРОВИ НАЈВЕЋИ КВАЛИТЕТ ВМА

11. 01. 2009

Beograd, 11. januar - Na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) prošle godine obavljeno je 450.000 pregleda, bolnički lečeno oko 38.000 pacijenata i urađeno više od 20.000 operacija, izjavio je načelnik VMA general-major, prof. dr Miodrag Jevtić u intervjuu FoNetu i ocenio da je rad ove ugledne medicinske ustanove od nacionalnog značaja uveliko prepoznat na međunarodnom planu. Napominjući da se na VMA leče i mnogi bolesnici iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, kao i drugih zemalja, Jevtić je precizirao da se u ovoj medicinskoj ustanovi obavljaju neki od najsloženijih operativnih zahvata u svetu, kao što je transplantacija jetre.

Jevtić je naglasio da veliki broj bolesnika dolazi i sa Kosova i Metohije i istakao da za lekare VMA nacionalnost ili vera pacijenata nemaju važnost, već samo šta je potrebno uraditi u medicinskom smislu. 
Kao ilustraciju, Jevtić pominje da je pre nekoliko meseci operisao Albanca iz Prištine, koji je došao, uprkos sugerisanju sinova da u Beogradu može da mu se desi nešto loše.
Ovaj pacijent je svoj život i svoj veliki problem - operaciju aneurizme aorte, koja je u narodu poznata kao "bomba u trbuhu", poverio nama i zahvat je uspešno prošao, rekao je Jevtić.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas