BAF2019.jpg

Forum anesteziologa održan na VMA

08. 04. 2019

Četvrti beogradski anestezija forum u organizaciji Sekcije za anesteziologiju, intenzivno lečenje i terapiju bola Srpskog lekarskog društva (SLD), održan je na Vojnomedicinskoj akademiji. Otvaranju skupa prisustvovali su sekretar za zdravstvo Grada Beograda mr sc. med. Vera Dražić, predsednik Akademije medicinskih nauka SLD prof. dr Pavle Milenković i brojni gosti iz zemlje i regiona.
Načelnik VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević pozdravljajući skup rekao je da je posebna čast što se ovako značajan događaj održava u ustanovi koja ove godine obeležava jubilej - 175 godina postojanja. Naglasio je i da je VMA u svojoj dugoj istoriji iznedrila brojne naslednike prvih anesteziologa naše države i ostala rasadnik kvalitetnog anesteziološkog kadra.
U uvodnom delu govorili su i predsednik Sekcije SLD prof. dr Nevena Kalezić, načelnik Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA pukovnik doc. dr Dragan Đorđević i predsednik Akademije medicinskih nauka SLD prof. dr Pavle Milenković. Istaknuto je da 550 prijavljenih učesnika ovaj skup čine jednim od najvećih stručnih sastanaka anesteziologa u zemlji koji okuplja eminentne predavače iz Srbije, zemalja u regionu i inostranstva. Dodeljena je i tradicionalna nagrada najboljem mladom anesteziologu u prethodnoj godini, a priznanje je pripalo asist. dr sci. Tjaši Ivošević iz Klinike za ORL i maksilofacijalnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.
Na četiri odvojene sesije Beogradskog anestezija foruma predavanja, okrugle stolove, panel diskusije, oralne i poster prezentacije održali su eksperti iz različitih oblasti. Zahvaljujući multidisciplinarnim sveobuhvatnim temama poput preoperativne pripreme visokorizičnih pacijenata, novina u anesteziologiji, reanimatologiji i intenzivnom lečenju, hitnim stanjima i drugo, učesnike su činili ne samo anesteziolozi već i specijalisti hirurgije, interne i urgentne medicine i drugih specijalnosti.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas