General Dikovic primio delegaciju snsl.jpg

General Diković primio delegaciju sanitetske službe

28. 07. 2017

Povodom 30. jula - Dana sanitetske službe načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima Kolegijuma, primio je danas delegaciju te službe.
U delegaciji sanitetske službe koju je predvodio pukovnik dr sc. med. Uglješa Jovičić koji obavlja dužnost načelnika Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane, bili su zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, kao i predstavnici Vojnomedicinske akademije, jedinica Vojske Srbije i Centra vojnomedicinskih ustanova Beograd.
Nakon svečanog prijema, načelnik Generalštaba je obišao Operativni centar sistema odbrane, odakle je putem video linka čestitao praznik - Dan sanitetske službe komandantu Vojne bolnice u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA), šefu sanitetske službe u misiji Evropske unije u Somaliji (EUTM Somalia), vođi sanitetskog tima za evakuaciju vazdušnim putem angažovanom u Kongu (MONUSCO) i vođi sanitetskog tima angažovanom u Maliju (EUTM Mali).
Načelnik Generalštaba se uverio da su pripadnici Vojske Srbije dobro i da obavljaju svoje redovne zadatke, a čestitke povodom predstojećeg praznika uputio je i ostalim pripadnicima ove službe Vojske Srbije angažovanim u multinacionalnim operacijama u svetu.
Tradicije sanitetske službe vezuju se za 30. jul 1839. godine, kada je, na osnovu Ustava Kneževine Srbije i Uredbe o ustrojenju garnizone vojske, postavljen prvi štabni doktor u Glavnom vojnom štabu - dr Emerih Lindenmajer.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas