Gimnazija_Svedska.jpg

Gimnazijalci iz Švedske posetili VMA

20. 04. 2018

Učenici i profesori stručne gimnazije koja školuje i medicinski kadar iz Vesteruasa, Kraljevina Švedska posetili su Vojnomedicinsku akademiju u okviru projekta međunarodne razmene studenata i profesora - SWERBIA.
Đacima i profesorima dobrodošlicu je poželela glavna sestra VMA Verica Milovanović sa saradnicima i posebno pohvalila saradnju sa Medicinskom školom „Nadežda Petrović“ iz Zemuna koja je i organizator ove stručne posete. Kako je rečeno, realizacija praktične nastave u različitim zdravstvenim ustanovama, a posebno kada su u pitanju međunarodne aktivnosti, od velikog je značaja za struku i nauku medicinskog kadra i svojevrsna priprema za dalji razvoj karijere.
Tokom prezentacije rada ustanove gosti su imali priliku da se upoznaju sa kapacitetima VMA u pogledu lečenja, naučnoistraživačkog rada i edukacije, kao i da obiđu organizacijske celine kako bi bliže sagledali rad medicinskog osoblja.
Jednodnevnoj poseti prisustvovali su i đaci Medicinske škole „Nadežda Petrović“ koji trenutno pohađaju praktičnu nastavu u VMA.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas