hirurgija_uzivo_na_VMA.jpg

Hirurgija uživo na VMA

15. 11. 2012

Pretkongresni kurs sa hirurgijom uživo, organizovan u okviru 6. sastanka Međunarodnog društva za endoskopsku hirurgiju kila (International Endohernia Society - IEHS), održan je danas na Vojnomedicinskoj akademiji.
U uvodnoj reči prisutne su pozdravili načelnik Vojnomedicinske akademije brigadni general prof. dr Marijan Novaković, predsednik IEHS prof. dr Rajnhard Bitner (Reinhard Bittner) i predsednik Udruženja herniologa Srbije dr Bojan Radovanović.
Načelnik VMA izrazio je zadovoljstvo što je Vojnomedicinska akademija uključena u organizaciju ovog važnog zdravstvenog skupa koji je u Beogradu okupio najuglednija imena hirurgije za operaciju kile sa nekoliko kontinenata, iz preko 20 država sveta. Rekao je da se laparaskopske operacije kile izvode rutinski na VMA, ali da će danas hirurzi VMA imati priliku da vide najbolje svetske hirurge u ovoj branši na delu, a neki od njih će imati i čast da im asistiraju tokom operacija.
Svi učesnici skupa imalu si priliku da gledaju prenos operacija hijatus hernije i preponskih kila, kao i postincizione kile koje su izvodili gostujući hirurzi-učesnici sastanka IEHS-a, u organizaciji Klinike za opštu hirurgiju VMA.
 
Beograd, 15. novembar 2012. godine
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas