434.jpg

Hirurzi iz Japana u poseti VMA

10. 09. 2008

Beograd, 10. septembar - U okviru sve intenzivnije međunarodne  saradnje i razmene stručnih iskustava VMA su posetili istaknuti japanski hirurzi:  prof. dr sc. med. Hitoshi Shiozaki, direktor Univerzitetske bolnice Kinki iz Osake i  dr sc. med. Hironori Shigeoka iz  Opšte bolnice   u Osaki. Sa ovim institucijama VMA je ostvarila uspešnu saradnju u oblasti hirurgije i gastroenterologije.
Japanskim kolegama dobrodošlicu u VMA poželeo je Načelnik, general-major prof. dr Miodrag Jevtić koji je tom prilikom istakao da zaposleni u VMA, kao i srpski narod u celini, visoko cene  prijateljsku pomoć koju  Japan pruža Srbiji, a koja uključuje  i stručna usavršavanja naših lekara u prestižnim japanskim medicinskim centrima i izrazio nadu da će se takva saradnja nastaviti u budućnosti u obostranom interesu.
Gostima  iz Japana su prezentovani i osnovni podaci o delatnosti VMA u lečenju, edukaciji i naučno-istraživačkom radu s posebnim osvrtom na njene potencijale i mogućnosti u međunarodnoj stručnoj i naučnoj saradnji.
Zahvaljujući na rečima dobrodošlice, japanski hirurzi su  izrazili svoje zadovoljstvo zbog prilke da se upoznaju sa  medicinskim gigantom kakav  je VMA  i potvrdili su svoju spremnost da nastave započetu saradnju sa našom institucijom u svim oblastima hirurgije i ostalim granama medicine.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas