APA.jpg

Hirurzi VMA na kongresu Američke pankreasne asocijacije

04. 11. 2013

Predstavnici Klinike za opštu hirurgiju VMA prof. dr Darko Mirković i dr Mihailo Bezmarević učestvovali su na ovogodišnjem 44. kongresu Američke pankreasne asocijacije održanom od 29. oktobra do 2. novembra 2013. godine u Majamiju, SAD.
Ovaj najveći i najznačajniji svetski kongres o bolestima pankreasa ujedno je obuhvatio i sastanak svetskih udruženja za borbu protiv bolesti pankreasa, Evropskog pankreasnog kluba, Internacionalne asocijacije pankreatologije, Japanskog i Korejskog pankreasnog udruženja.
Na Kongresu su aktivno učešće imali svi vodeći svetski kliničari i istraživači, kao i svetski zdravstveni centri koji se bave naučnoistraživačkim radom i lečenjem bolesti pankreasa, a tim lekara sa Klinike učestvovao je sa dve poster prezentacije: "Odnos duktalnog adenokarcinoma pankreasa i pankreasne intraepitelne neoplazije u reseciranim uzorcima nakon Viplove procedure" (Relationship between pancreatic ductal adenocarcinoma and pancreatic intraepithelial neoplasia (PanIN) in resected specimens after Whipple’s procedure) i "Insulinom pankreasa: šezdesetogodišnje iskustvo u dijagnostici i lečenju" (Insulinoma of the Pancreas: 60 Years Experience in Diagnosis and Treatment).
Osim prezentacije, dr Mihailo Bezmarević je među 34 prijavljena kandidata osvojio drugo mesto na konkursu za mlade istraživače.
 
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas