naisa2024.jpg

Hirurzi VMA na međunarodnom kongresu minimalnoinvazivne hirurgije

22. 04. 2024

Hirurzi Vojnomedicinske akademije učestvovali su na drugom međunarodnom kongresu minimalnoinvazivne hirurgije abdomena - NAISA, održanom od 17. do 19. aprila 2024. godine u Nišu.
Od naših hirurga, koji su ujedno imali i zapažena predavanja, učestvovali su načelnik Drugog odeljenja Кlinike za opštu hirurgiju VMA prof. dr Boško Milev, dr sc. med. Saša Dragović i doc. dr Mihailo Bezmarević. Predavanja su bila iz oblasti kolorektalne hirurgije, vezane za iskustvo i stavove za lečenje obolelih od karcinoma rektuma, laparoskopske operacije pankreasa, kao i slezine. Razmena iskustva i nova saznanja iz oblasti laparoskopske hirurgije svakako će doprineti savremenijem zbrinjavanju i lečenju pacijenata u VMA.
Кonferencija, kojoj je prisustvovalo oko 500 učesnika, organizovana je pod pokroviteljstvom i u organizaciji Udruženja endoskopskih hirurga Srbije i Centra za minimalnoinvazivnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš. Okupila je stručnjake, hirurge i medicinsku industriju u cilju što boljeg pristupa lečenju pacijenata koji se podvrgavaju minimalnoinvazivnoj hirurgiji. Naučni program obuhvatio je predavanja podeljena na “Hernia Masterclass”, laparoskopiju jednjaka i želuca, barijatrijsku hirurgiju, urgentnu laparoskopsku hirurgiju, kolorektalnu i hepato-pankreatno-bilijarnu hirurgiju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas