Hirurzi VMA na medjunarodnom sastanku.jpg

Hirurzi VMA na međunarodnom sastanku

05. 12. 2016

Članovi tima Klinike za opštu hirurgiju VMA učestvovali su na XI zajedničkom sastanku hirurga u organizaciji Udruženja hirurga Rumunije i Hirurške sekcije Srpskog lekarskog društva održanom od 24. do 26. novembra 2016. godine u Krajovi, Rumunija.
Na sastanku pod nazivom "Aktuelnosti u hirurgiji" u čijem radu je učestvovalo preko 50 predavača, potpukovnik dr Milan Jovanović i dr Mihailo Bezmarević predstavili su rezultate rada Klinike za opštu hirurgiju VMA sa četiri oralne prezentacije i dva rada u formi poster prezentacija. Pored toga, lekari VMA bili su predsedavajući u dve sesije posvećene hirurgiji donjeg gastrointestinalnog trakta, hepatobilijarne hirurgije i hirurgije pankreasa.
Radove su izlagali hirurzi iz univerzitetskih bolnica u Rumuniji, članovi Hirurške sekcije SLD i univerzitetskih bolnica u Srbiji, a obrađivane su aktuelne teme iz oblasti minimalno invazivne abdominalne hirurgije, hirurgije gornjeg i donjeg gastrointestinalnog trakta, hirurgije jetre, bilijarnog trakta i pankreasa, kao i novina u vaskularnoj hirurgiji.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas