Ministar RHrvatske.jpg

Hrvatski ministar odbrane u poseti VMA

28. 10. 2013

U okviru posete Ministarstvu odbrane Republike Srbije, ministar odbrane Republike Hrvatske Ante Kotromanović sa saradnicima posetio je danas, 28. oktobra 2013. godine Vojnomedicinsku akademiju. Pored načelnika Vojnomedicinske akademije brigadnog generala prof. dr Marijana Novakovića, sa hrvatskim ministrom sastali su se i državni sekretar Zoran Đorđević i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general prof. dr Zoran Popović.
Državni sekretar Đorđević izneo je očekivanja da će bilateralna saradnja u oblasti vojnog zdravstva biti unapređena u obostranom interesu, a načelnik VMA upoznao je goste sa radom ove ustanove i potencijalima buduće saradnje.
Ministar Kotromanović istakao je zadovoljstvo što je, u okviru posete srpskom sistemu odbrane, posetio VMA kao njegov prepoznatljiv deo, koja ima reputaciju ustanove sa velikim iskustvom. Naglasio je da je hrvatska strana zainteresovana za saradnju u mnogim oblastima i izdvojio mogućnosti saradnje preko Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu.
Hrvatska delegacija obišla je Kliniku za plastičnu hirurgiju i opekotine, Centar za hiperbaričnu medicinu i Kliniku za urgentnu internu medicinu.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas