motiva flora.JPG

Inovacije u oblasti plastične hirurgije

09. 04. 2024

U Vojnomedicinskoj akademiji urađen je prvi akt rekonstrukcije dojke nakon mastektomije tkivnim ekspanderom Motiva Flora, inovativnim ekspanderom renomiranog svetskog proizvođača.
Operaciji, koja predstavlja iskorak u dosadašnjem operativnom tretmanu karcinoma, prisustvovali su načelnik Grupe hirurških klinika VMA pk prof. dr Boban Đorđević, direktor kompanije Establishment Labs za Evropu Filip Bosna i globalni menadžer za ABR Josip Kovačević.
Najvažnija karakteristika ekspandera je da ne sadrži metal, te da nakon ugradnje omogućuje zračnu terapiju i čitav niz dijagnostičkih procedura, uključujući i magnetnu rezonancu kao dodatnu metodu za ranu dijagnostiku bolesti, što do sada nije bio slučaj.
Operaciju je izveo načelnik Klinike za plastičnu hirurgiju i opekotine VMA pukovnik prof. dr Nenad Stepić sa svojim timom. Ovim povodom se zahvalio na odluci da se prva intervencija najsavremenijim ekspanderom uradi u VMA. Naglasio je da se u VMA godišnje uradi preko stotinu operativnih zahvata rekonstrukcija dojki i da praćenje svetskih trendova u hirurgiji ostaje osnovni princip rada u VMA.
Povodom operativnog zahvata urađenog u VMA, direktor Establishment Labs za Evropu gospodin Filip Bosna rekao je da je velika čast što je VMA prihvatila da prva u Srbiji izvede operaciju ugradnje ekspandera dojke najnovije generacije „Flora TissueExpander“ i zahvalio na mogućnosti da prisustvuje događaju. Dodao je i to da se korišćenjem najnaprednijih proizvoda i unapređenjem tehnika rekonstrukcije dosta doprinosi zdravlju i kvalitetu života pacijentkinja koje su preležale karcinom dojke, te da je današnji operativni zahvat još jedan pokazatelj da kompanija Establishment Labs drži za prioritet zdravlje i dobrobit žena.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas