458.jpg

Interes Velike Britanije za projekat VMA u regionalnoj saradnji

30. 07. 2008

 Beograd, 30. jul - Povodom projekta Regionalnog centra za vojnomedicinsku edukaciju, kojeg je VMA ponudila u okviru SEEC programa (Forum za pomoć zemljama Jugoistočne Evrope), Vojnomedicinsku akademiju je 29.07.2008. godine posetio pukovnik Najdžel Fen, izaslanik odbrane Velike Britanije u Beogradu.

Načelnik VMA general-major prof. dr Miodrag Jevtić sa najužim stručnim timom, upoznao je gosta sa osnovnim podacima o delatnostima VMA u lečenju, edukaciji i naučnoistraživačkom radu. Istakao je da VMA ima najbolje uslove za edukaciju u regionu, uz izuzetne potencijale u vojno-civilnoj saradnji.

Pukovnik Fen se posebno nteresovao za oblasti edukacije i raspoložive kapacitete koje VMA nudi u okviru regionalne saradnje. Načelnik Sektora za školovanje i NIR, prof. dr Mirjana Životić-Vanović je naglasila da su znanje, obučenost, iskustvo, oprema, prostor i permanentna edukacija stručnjaka VMA glavni argumenti na kojima se zasniva predloženi projekat regionalne saradnje. Reč je o edukaciji u različitim oblastima vojne medicine, zbrinjavanju u masovnim nesrećama i katastrofama, obuci medicinskih timova za rad u lakoj poljskoj bolnici, specijalizacijama i drugim oblastima za koje u regionu postoji interes, a VMA ima sve uslove da pruži edukaciju visokog kvaliteta.

Dogovoreno je da se razgovori nastave, kako bi britanska strana razmotrila u kojoj meri je moguće da pomogne realizaciju ponuđenog projekta.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas