503.jpg

Kadeti Medicinskog fakulteta VMA donirali pomoć

23. 05. 2014

Kadeti Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije Univerziteta odbrane u Beogradu priključili su se humanitarnoj akciji za pomoć stanovništvu ugroženom od poplava na području opštine Obrenovac. Prikupljenu novčanu pomoć u iznosu od 67.000,00 dinara donirali su u vidu neophodnih higijenskih sredstava, lekova, pelena za decu i čarapa potrebnih za stanovnike iz Obrenovca koji su smešteni u kolektivnim centrima. Prikupljena pomoć dostavljena je Studentskom domu "4. april", Osnovnoj školi "Gavrilo Princip" u Zemunu i na stadion Crvene Zvezde. Za volontere i sve koji su uključeni u rad kolektivnih centara donirali su sredstva za dezinfekciju (maske, rukavice, krpe, asepsol i ostalo).
Od 22. maja 2014. godine, kadeti svakodnevno učestvuju u radu timova Sektora za preventivnu medicinu Vojnomedicinske akademije, koji su angažovani radi asanacije terena u poplavljenim područjima kao deo tima za preventivnu medicinsku zaštitu Ministarstva odbrane Vojske Republike Srbije.
Njihovi zadaci su higijensko-epidemiološko izviđanje, asanacija terena, kontrola vodosnadbevanja, kontrola otklonjenog otpada i sprečavanje širenja zaraznih bolesti.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas