161013.jpg

Kadetkinja osvojila prvo mesto na svetskom prvenstvu u karateu

16. 10. 2013

Kadetkinja Medicinskog fakulteta VMA Milica Stanković osvojila je prvo mesto u kategoriji seniorki u katama na šestom po redu Svetskom prvenstvu u Šotokan karateu, održanom od 11. do 13. oktobra 2013. godine u hali Spens u Novom Sadu.
Na takmičenju je učestvovalo oko 1400 takmičara iz 32 zemlje sveta u organizaciji Šotokan karate saveza Srbije i novosadskog sportskog društva "Soko".
"Aktivno se bavim karateom od malih nogu i učesnik sam mnogih inostranih i domaćih takmičenja. Ova medalja mi je najdraža iako ih imam puno, zato što sam imala najmanje vremena za pripremu i možda sam zbog toga bila motivisana više nego na prethodnim takmičenjima. Ovo je najznačajnije takmičenje i ponosna sam na sebe jer sam uspela da uskladim sve obaveze koje imam i da naravno osvojim prvo mesto" - izjavila je kadetkinja 4. klase Milica Stanković.
Šotokan karate predstavlja jednu od modifikovanih japanskih borilačkih veština koju je osnovao sensei Gičin Funakoši početkom prošlog veka na japanskom ostrvu Okinava, a u Srbiji je trenutno najpopularniji stil karatea.
 

 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas