Ohajo 16122015.jpg

Komandant NG Ohaja na VMA

16. 12. 2015

Zastupnik načelnika Vojnomedicinske akademije pukovnik prof. dr Zoran Šegrt primio je danas delegaciju SAD na čelu sa komandantom Nacionalne garde (NG) Ohaja general-majorom Markom Bartmanom. Tema sastanka sa američkom delegacijom, koja se nalazi u višednevnoj poseti našoj zemlji, bila je unapređenje vojnomedicinske saradnje u okviru Programa državnog partnerstva sa NG Ohaja, koji su obe strane ocenile kao veoma uspešan.
Pukovnik Šegrt upoznao je sagovornika sa delokrugom rada i načinom funkcionisanja Vojnomedicinske akademije. Izrazio je zadovoljstvo što uvaženi gost, u okviru posete Srbiji, dolazi i u ovu instituciju, imajući u vidu kvalitet i značaj bilaterane saradnje na planu vojne medicine. Rekao je da se nada da će i ovaj susret biti još jedna kockica u zidu dalje nadgradnje dobre saradnje.
General Bartman je izrazio zadovoljstvo što se tokom svog trećeg boravka u Srbiji nalazi na VMA i potvrdio važnost saradnje u oblasti vojnog zdravstva za američku stranu.
Tokom sastanka predstavljeni su budući planovi zajedničkog medicinskog angažovanja u vojnim vežbama, a bilo je reči i o učešću srpskih predstavnika u mirovnim misijama pod mandatom Ujedinjenih nacija i Evropske unije.
Gosti su imali priliku da obiđu klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju i urgentnu internu medicinu, Operacioni blok sa centralnom sterilizacijom, kao i Institut za radiologiju.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas