Klasika_u_poseti_VMA.jpg

Koncert klasične muzike za pacijente Dnevne bolnice VMA

17. 01. 2018

U okviru redovne art terapije Dnevne bolnice Klinike za psihijatriju Vojnomedicinske akademije i udruženja Art Brut Serbia, članovi umetničkog udruženja "Klasikum" Maša Babić (klavir) i Miloš Miketić (flauta) održali su koncert klasične muzike za sve zainteresovane pacijente.
Projekat uključivanja klasične muzike u rad institucija poput specijalizovanih škola i bolnica ima za cilj oplemenjivanje svakodnevice sugrađana ili pacijenata na dužem bolničkom lečenju koji su iz različitih zdravstvenih, socijalnih ili drugih razloga onemogućeni da posećuju kulturne i socijalne događaje. Koncerti pod sloganom „Klasika u poseti“ do sada su održani na različitim lokacijama, a saradnja sa Dnevnom bolnicom Klinike za psihijatriju VMA biće nastavljena na mesečnom nivou.
Vojnomedicinska akademija sa udruženjem Art Brut Serbia sarađuje od 2015. godine. Kroz likovne radionice zainteresovani i talentovani pacijenti uključuju se u društvene i kulturno - umetničke aktivnosti, a istovremeno se radi na prezentaciji i vrednovanju njihovog stvaralaštva. Uključivanje muzike u likovnu terapiju svojevrstan je doprinos kvalitetu rada sa ovom specifičnom vrstom pacijenata.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas