02122016.JPG

Konferencija biohemičara Srbije održana na VMA

02. 12. 2016

XIX naučna konferencija posvećena životu i delu profesora Ivana Berkeša u organizaciji Društva medicinskih biohemičara Srbije, naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“ i Instituta za medicinsku biohemiju VMA, održana je na Vojnomedicinskoj akademiji.
U uvodnom obraćanju dekan Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu pukovnik prof. dr Nebojša Jović rekao je da je VMA posebno ponosna što je još jednom mesto susreta velikog broja biohemičara. Naglasio je da je ovo prilika da čujemo najnovija dostignuća iz oblasti od čijeg napretka zavise moderna medicina, savremena dijagnostika i lečenje pacijenata i čestitao najboljim studentima Farmaceutskog fakulteta u Beogradu - dobitnicima nagrade sa imenom profesora Berkeša.
Prisutnima se obratila i dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Zorica Vujić. Istakla je da se današnjim skupom nastavlja tradicija duga 19 godina i da je ovo prilika da se još jednom ukaže poštovanje doajenu medicinske biohemije i kliničke enzimologije na našim prostorima.
Organizacioni odbor konferencije na čelu sa prof. dr Nadom Majkić-Sing, uručio je diplome ovogodišnjim laureatima naučnog fonda „Profesor Ivan Berkeš“. Priznanja su dodeljena najboljim studentima farmacije u protekloj godini za vrhunski doprinos u oblastima farmacije i medicinske biohemije.
U naučnom delu konferencije održan je niz predavanja o rezultatima najnovijih istraživanja iz oblasti medicinske biohemije, a učesnici su imali priliku da čuju i prezentacije najboljih doktorskih disertacija.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas