konkurs 2013.jpg

Konkurs za upis na medicinski fakultet VMA

18. 02. 2013

Konkurs za prijem kadeta na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije i Vojnu akademiju otvoren je 15. februara i trajaće do 31. marta 2013. godine. Na Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije se prima 25 kadeta, dok se u Vojnu akademiju prima 185 kadeta.
Potrebno je da kandidati zadovoljavaju opšte i posebne uslove konkursa i da na vreme podnesu prijavu u regionalnim centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka. Uz prijavu potrebno je priložiti neophodnu dokumentaciju.
Po završetku školovanja, kadeti stiču visoko obrazovanje i stručno zvanje koje je propisano akreditovanim studijskim programima. Nakon uspešno završenog školovanja na Medicinskom fakultetu VMA i u Vojnoj akademiji primaju se u profesionalnu vojnu službu i proizvode u čin potporučnika odgovarajućeg roda - službe.
Konkurs je objavljen u magazinu "ODBRANA" i na sajtovima Ministarstva odbrane - www.mod.gov.rs, Univerziteta odbrane - www.uo.mod.gov.rs, Vojne akademije - www.va.mod.gov.rs, Vojnomedicinske akademije - www.vma.mod.gov.rs i Vojne gimnazije - www.gimnazija.mod.gov.rs gde se može naći više informacija o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.
 

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas