esp vma.jpg

Lekari VMA na Evropskom kongresu patologa

22. 09. 2015

Lekari Instituta za patologiju i sudsku medicinu VMA predvođeni načelnicom Instituta prof. dr Snežanom Cerović predstavljali su Vojnomedicinsku akademiju na 27. evropskom kongresu patologa održanom od 5. do 9. septembra 2015. godine u Beogradu.
Pored zapaženog učešća lekara VMA u vidu izlaganja radova i kopredsedavanja poster sesijama, dvoje lekara na specijalizaciji je ovom prilikom nagrađeno grantovima Evropskog udruženja patologa.
Stručni program kongresa bio je podeljen u sesije posvećene edukaciji, proceni kvaliteta i svesti javnosti o ovoj specijalnosti, a glavna tema događaja koji je okupio učesnike iz 81 zemlje bila je "Patologija - rušenje barijera u medicini". Kroz predavanja nekih od najpoznatijih imena iz ove grane medicine ukazano je na važne promene u nauci koje imaju uticaja na svakodnevne odluke u medicinskoj praksi, ali i na važnost interakcije patologije sa drugim specijalnostima poput genetike, molekularne biologije i bioinformatike. Takođe, prvi put je na ovom kongresu u programu bila tema "Patologija u javnosti", sa idejom promocije značaja ove specijalizacije uoči obeležavanja 18. novembra, Svetskog dana patologije.

Verzija za štampu

 

Pretraga

A+ A-
Lekarski saveti

Važniji linkovi

Pratite nas